dinsdag 22 september 2009

Dinsdag 22 sept 2009, Oegstgeest

De Federale Democratische Republiek Nepal (Nepali: संघीय लोकतान्त्रिक गणतन्त्र नेपाल), is een land in Azië, gelegen in de Himalaya tussen India en China (Tibet).

Dit is hem dus, mijn blog over mijn 4 maanden durende reis door/in Nepal.
Het is nu bijna half 11 's avonds. Ik ben moe, heb vandaag de hele dag hard gewerkt om nog mijn laatste geld te verdienen. Dit geld is er de afgelopen tijd vreselijk hard doorheen gegaan (denk aan: ticket, vaccinaties, boeking van trekking (inclusief binnenlandse vlucht), benodigdheden voor de trekking, etc. ) en ik ben nog niet eens in Nepal geweest. Mooi is dat. Morgen weer aan de slag.

Gisteren van Naba van Himalayan Glacier Trekking (de trekking company waarmee ik 3 weken op pad zal gaan) eindelijk weer een e-mailtje gehad. Mijn e-mail was opeens in hun spam-box beland, haha. Hij heeft de tickets naar Lukla Airport geregeld (http://www.youtube.com/watch?v=DqgZvb37NX0 - Lukla Airport, in de Himalaya) wat voor mij betekend dat de deal is gesealt. Ik zal hem cash betalen voor de trip begint, en hij zal me ophalen bij het vliegveld (met zo'n naambordje! Aaaight), om vervolgens een guesthouse te zoeken ("don't worry, I know many good cheapies").

Afijn, zaterdag 30 sept a.s. is mijn farewell party. Niks om over naar huis te schrijven me dunkt, maar toch. Ik heb al over een knalfuif gerept dus dat zal het wel worden. Daarna nog uit eten in Leiden in het Everest Restaurant (dal bhat?) en nog naar opie en omie en dan de vlucht naar naar Delhi (India) pakken, met KLM, om vervolgens met Jet Airways naar Kathmandu (Nepal) te vliegen. Oja, als er opeens halve berichten op de blog staan komt dat of doordat de PC een aanval heeft (zoals hier thuis gebruikelijk is, ineens openen zich 30+ Internet Explorers...Firefox wil niet meer gebruikt worden ook) of doordat de tijd op is in een internetcafé.

Goed, nu weet ik niet meer wat ik moet schrijven, en ik ben moe want morgen gaat de wekker om 0625. Werken...

Wolf.
Oegstgeest, 5 meter onder zeeniveau

2 opmerkingen:

  1. Wolfje!!! Mooie eerst blog-post, ik heb de site gebookmarked en zal hem regelmatig lezen. Uit ervaring weet ik dat ik soms te lui ben om te reageren maar onthoud: ik lees je berichten altijd :)

    Foto's zijn natuurlijk ook meer dan welkom, en ik weet dat je met je vader's camera (die dan inmiddels van jou is hoop ik) heel veel mooie plaatjes gaat schieten.

    Ik wens je in ieder geval heel veel plezier toe, maak er maar een mooi en leerzaam avontuur van!

    Enne, tot morgen bij je afscheidsfeest natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen