zondag 8 november 2009

29 OKT 2009 = Chhukung Ri

zo jongens, laatste bericht voor vandaag. Om ongeveer half 9 komt de powercut en dat is al best gauw.

Vanochtend bij dag en dauw vertroken om de Chhukhung Ri te beklimmen.

We zijn van Dingboche naar Chhukung (of Dhusum) gelopen. Vanuit daar begonnen aan de steile uitputtende klim. In het begin was er een behoorlijk frustrerend zandpad (het is hier dan ook kurkdroog, geen regen, alleen maar ijs), waardoor ik Yam uitlegde dat er vlak bij mijn huis een strand was met zand zoals dit (Yam, this is like the beach near my house!).

Na een tijdje klimmen kwamen we bij de col aan. Als we naar links gingen (20 minuten) kwamen we bij een soort sub-top aan, als we naar rechts gingen (1 uur) gingen we naar de echte top. Drie keer raden waar wij heen gingen...

Na een ongeveer 45 minuten gaf Yam er de brui aan. Het was erg hoog en hij was erg moe. Ik ben alleen verder gegaan naar de top waar ik een Sherpa en zijn klant zag. Prachtig uitzicht, werkelijk fenomenaal. Makalu was goed te zien.


opnieuw gebedsvlaggetjes opgehangen

Afijn. Ik moet nu ophouden watn de powercut komt eraan, daarna ben ik er een paar dagen niet maar daarna zal ik meer posten en meer foto's plaatsen.

Chhukhung Ri was overigens 5535 meter hoog.

Dingboche - 4410 meter

2 opmerkingen:

 1. Ha Namste Wolf,
  Goed weer wat van je te horen. Geweldig al die toppen die je hebt bereikt en beklommen. Duidelijk minder last van de hoogte dan ik.
  Ben erg benieuwd hoe je het kontakt met Yam ervaart. Let me know. Tof voor Yam, maar ook voor jouw, dat je naar zijn woonplaats gaat.
  Doe hem de groeten, voor zover je dat niet al gedaan hebt. Heb je Shankar, de zoon van Yam al ontmoet?
  (Hot news van mijn kant: laatst op mijn werk geritseld dat ik in de komende jaren weer twee weken extra verlof mag opnemen zodat ik weer een keer 4 weken weg kan. Naar Nepal dus! In 2012 of 2013 denk ik.

  Groet,Guillaume

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Namaste Guillaume!

  Volgens mij had ik inderdaad wat minder last van de hoogte dan jij. Ik heb dan ook een extra dagje in Chhukhung doorgebracht, en ben daar meteen de hoogte in gegaan.

  Het kontakt met Yam is echt super. Soms is het engels een beetje lastig, maar we komen er uiteindelijk altijd uit. Yam is echt een prima mens => "cold hands - warm heart". Shankar heb ik inmiddels meerdere keren gezien, en ik ben ook in zn kamer in KTM geweest. Ik ben ook naar zn dorpje geweest (4 uur met de bus, 3 uur met de jeep (7 uur totaal dus)). Dit was echt een ervaring. Ik zal de blog verder updaten en het allemaal beschrijven.

  Misschien moeten we maar samen een trip naar Nepal plannen in 2012/2013? Haha. Once is not enough...

  Namaste.

  BeantwoordenVerwijderen