woensdag 18 november 2009

09 NOV 2009 = Kuire

Vandaag ben ik naar het dorp van Yam gereist. Hier heeft hij zijn echte huis (in Kathmandu huurt hij een kamer voor hem en zijn 22 jarige zoon Shankar) en wonen zijn vrouw en 19 jarige dochter Santi, en 12 jarige zoon Kumar. Maargoed, de reis naar het dorp. Eerst ongeveer 4 uur in een lokale bus gezeten richting Pokhara. Daarna in Dading (?) overgestapt op een Jeep. Dit was een grotere jeep dan normaal, maar ik denk niet dat hij bedoelt was voor 16 mensen. Niet normaal zeg. We reden over een behoorlijke off-road weg, super stoffig. Dit stoffige had het resultaat dat ze de ramen dicht deden. Dit had het resultaat dat we met 16 man in een rijdende kas zaten. Holy shit. Zweten, niet normaal. Het duurde maar eindeloos (crazy driver volgens Yam) en water drinken was er ook niet bij, omdat het zo hobbelig was. De enige pauze kwam toen een tegenliggende truck zijn as gebroken had en midden op de "weg" stil stond. Ahhh verse lucht!

Afijn, aangekomen in het district. Vanaf daar ongeveer 3 dorpjes verder gelopen, en we kwamen aan in zijn dorp. Ineens was ik een bezienswaardigheid. Dat was zo gek! In die dorpjes komt misschien 3 keer per jaar een blank persoon. Dus iedereen kwam die Kuire (lees als Koei-ree) zien. Dit is Nepali voor buitenlander, toerist. De hele dag hoorde ik dat woord. Groepen schoolkinderen stonden stil buiten om even naar mij te kijken. Oude Nepalese opa-tjes (die zijn echt super lief) kwamen van een dorp verder omhoog gelopen om mij te zien en om met mij te zitten. Praten ging natuurlijk met hen niet, dus zaten we gewoon een beetje te lachen. Prachtige sfeer daar!

's Avonds heb ik voor Yam etc een kip gekocht. Local chicken is good taste! 500 Rupee, voor een hele kip. Geen legbatterij, maar gewoon rijst etc gegeten. Smaakte prima! Werd zo voor mn neus even geslacht en geplukt. Steeds kwamen er weer mensen naar de kuire kijken. Yams broers kwamen er ook nog bij en zo zaten ze allemaal naar mij te kijken hoe ik mijn Dal Bhat at, die overigens erg goed smaakte. Ik lig in de kamer van Santi, in mijn eigen slaapzak. Mijn moneypocket, camera en portomonnee liggen in mijn slaapzak op aanraden van Yam.

Chakreshwari - 950 meter boven zeeniveau


Yam's huis, en zijn vrouw.


Yam, en een lief opatje. Foto's vinden ze echt geweldig.

1 opmerking:

  1. Your making quite a journey Junior:) I enjoyed reading about your trip towards Everest. Hope your health is improving.

    Senior:)

    BeantwoordenVerwijderen